Ana Sayfa

EKONOMİ

Seyahat ve Yaşam

Sanat-Kültür-Tarih

SPOR

İşletmede Verimlilik

İşletmelerde İSG

TEKNİK BİLGİ ve ÇÖZÜMLER

Haberler & Duyurular

BLOG

Resim ve Karikatürler

Kayıt

İletişim
Hoşgeldiniz!
Faydalı Bağlantılar_1
ACİL 3 Rakamlı Telefon Servisleri
2019 TAKVİMİ
2019 Resmi Tatilleri
Ülkelerin Resmi Tatilleri
2019 Dini Günleri
2017 FUAR Takvimi
TAKVİM Dönüşümleri
Dünya Saatleri
Anma Günleri
Kurtuluş Günleri
TRAKYA 5 Günlük Hava Tahmini
Bursa İstanbul İzmir Ankara Hava Tahminleri
Ana Sayfa

Kurlar Investing.com Türkiye tarafından sağlanmaktadır.




Şimdilik hazır şablonla hazırlamış olduğum imkanları kısıtlı bu sitenin amacı saygıyı elden bırakmadan karşılıklı görüş ve fikir alışverişidir.

  Her zaman kolayca ulaşabilmek amacıyla kendim için hazırladığım küçük bilgi notları sizlere de faydalı olacaktır umuyorum.

Varolan her yazıyı sürekli yeni resim ve bilgilerle geliştirmeye devam edeceğim için daha önce bakmış olduğunuz sayfaları zaman zaman yeniden gözden geçirmenizi öneririm.

 



               
                    2019 TAKVİMİ                                                                2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ  



  
             
   
    2017 YILI FUAR TAKVİMİ                                                    EKONOMİ VERİLERİ ve TERİMLER

 

             
 3 RAKAMLI ACİL TELEFON NUMARALARI                                             FAYDALI BAĞLANTILAR                    



               
                         HER ŞEY MEVSİMİNDE...                            TRAKYA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUM TAHMİNİ




               
   ANMA ve KUTLAMA GÜNLERİ                                                               SEYAHAT ve YAŞAM         



               
      TEKNİK BİLGİLER, TABLOLAR ve ÇÖZÜMLER                                     ŞEHİR VE ÜLKE TELEFON KODLARI              



  
             
        İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ                                    KİŞİSEL ve İŞLETMEDE VERİMLİLİK   


  

  
             
 
 FUTBOL - BASKETBOL - TENİS                                           KÜLTÜR - SANAT - TARİH      




RAKAMLARLA TÜRKİYE






BLOG   -   BLOG   -   BLOG

 


Himalaya Tuzu Diğer Tuzlardan Gerçekten Daha mı Faydalıdır?


Himalaya tuzunun diğer tuzlardan daha yararlı olduğunu birçok sitede ve TV kanalında görmüş izlemiş, reklamlarına rastlamış ya da eşten dosttan duymuşsunuzdur. Himalaya tuzu için anlatılan övgü dolu bu tanımlamalar hakikaten doğru mudur?
Hem kendi mantık süzgecimizden geçirip hem de uluslararası denetleme kurumlarının görüşlerini inceliyoruz.


  

 

Hangi Tuzu Kullanmalıyız? "Himalaya Tuzu Yaralı mıdır" yazısınına bir sonuç oluşturuyoruz.

Yalnız Himalaya tuzunu değil, tuz çıkaran, üreten ve pazarlayan diğer firmalar da kendi tuzlarının diğerinden daha eski dönmelere ait olduğu iddiasındalar. Örneğin Güney Afrika Kalahari tuzu 280 milyon yıldan daha eski sloganıyla pazarlanmakatadır. Ülkemizde çıkarılan kaya ve göl tuzlarının yaşı ise 65 milyon yıl civarında. Hangi tuzu kullanmalıyız sorusuna biraz kafa yoruyoruz. 
 


 

D Vitamini için ne kadar süre güneşlenmeli?

Ozon tabakasının delinmesiyle birlikte Güneşin kanserojen ışınlarının Dünyaya daha çok ulaşmaya başladığını duymaya başladık ve bundan korunmak daha önemli hale geldi. Ama bu ışınların cildimizde D-Vitaminin de oluşum sürecini başlattığını biliyoruz. Peki o zaman ne kadar ve nasıl güneşlenmeliyiz sorusunun cevabını arıyoruz.


 
 



Güneş Koruma Faktörü SPF nedir?

Yaz geldiğinde deniz  tatil ve güneş akla gelir elbette ama bronzlaşma çabaları çoğu zaman güneş yanıkları, cilt lekeleri ve cildimizin yaşlanması gibi sorunları da düşündürür. Bunlara karşı kullanılan güneş kremleri koruma faktörlerinin çok yüksek seçilmesiyse güneşin D Vitamini faydasını tümüyle yok edebilir. Peki, güneşten korunma ürünlerini seçerken karşımıza çıkan güneş koruma faktörünün ne olduğunu ve nasıl seçeceğimizi biliyor muyuz?

 


Balığa Neden Limon Sıkılır?

Balığa limon sıkmak doğru mudur? Balığa limon sıkma kültürü nereden kaynaklanıyor?
Fransadan ithal alışkanlıksa o zaman Fransızlar neden balığa limon sıkar?
 

Neden Balıkla yoğurt birlikte yenirse insanı zehirlediği düşünülüyor?


Neden Çay'ın aslı yeşil olduğu halde siyah olarak tüketiyoruz?


Çay'ın anavatanı olan ülkelerde yeşil çay içilirken neden ülkemizde ve İngiltere başta olmak üzere batıda siyah çay içiliyor? Çay'ın siyah olarak tüketilmesini batı neden tercih etmiştir?





Hindistan cevizini (Coconut’ı) neden tatlıların üzerine serpiyoruz?


Tatlıların üzerine Hindistan cevizi serpmek veya Hindistan cevizli çikolatalar yemek bazılarımız için olmazsa olmazlardan. Peki, Hindistan cevizi kabuğunun iç tarafındaki tadı yavan bu beyaz kısmın bu amaçla kullanılması Avrupa’da neden yaygınlaşmıştır?



 



Süre ve Süreç kelimelerini karıştırıyor muyuz ne?

 Birilerinin konuşma tarzına veya kullandığı kelimelere takılan birisi olmadığım halde, süreç ve süre kelimelerinin birbirlerinin yerine yanlış şekilde kullanılmasının rahatsız edici derecede artmaya başladığını düşünüyorum.



 
Çarşıdan aldım 1TB eve geldim 931 GB….


Sabit diskin kapasitesi neden üzerinde yazan değerden daha düşük görünür?
Sabit diskin etiketinde 1TB yazdığı halde neden bilgisayar bunu 931GB gibi bir değer olarak belirtir?
Konuyu irdeliyoruz.

 



Smart TV'ye takılan Hard Disk neden Bilgisayarımızda görünmez olur? Bu durum nasıl düzeltilir?

Bilindiği gibi artık Smart TV’lere dışarıdan Sabit Disk takılıp istendiğinde görüntü durdurulabiliyor, geri alınabiliyor ve kayıt yapılabiliyor.
Smart TV tarafından formatlanan ve “Windows” tarafından görülemeyen bu Disk’e tekrar nasıl ulaşabiliriz ve onu tekrar nasıl geri kazanabiliriz?

 
 


LED aydınlatmanın avantajları nelerdir?

LED aydınlatma ürünleri pazarlarda yaygınlaşmaktadır ama acaba LED ampullerin kullanımında ne gibi avantajlar vardır? Tarafsızca ve etraflıca konuyu maddeler halinde inceliyoruz.



LED aydınlatmanın dezavantajları nelerdir?

LED aydınlatma ürünleri pazarlarda yaygınlaşmaktadır ama acaba LED ampullerin kullanımında ne gibi dezavantajlarla karşılaşılır? Tarafsızca ve etraflıca konuyu maddeler halinde inceliyoruz.

 
 



LED ampullerle aydınlatma konusunda zihin karışıklığımızı gideriyoruz.

LED ampullerle yapılacak aydınlatmalarda %75 ila %80 civarlarında enerji tasarruflarından bahsedilmektedir. Bunlar doğru mudur, doğruysa LED'lerle aydınlatma nerelerde ve nasıl uygulanabilir, inceliyoruz.


T5 Floresan ampul kullanarak aydınlatma projesi yapan firmaların tasarruf vaatleri ne kadar doğru?

Günümüz dünyasında enerji tasarrufu çok önem kazanmış durumda. Bir çok firma enerji tasarrufu sağlayacağını iddia ettiği projeler sunuyor. Üstelik bu tip projelere ilgili kurum ve kuruluşlar da uygun faiz ve vadeli kredilerle destek verince konu oldukça güncel hale geldi. Bu tasarruf projelerinin başında da aydınlatma projeleri geliyor. Peki bu projelerde bize ne sunuluyor?





Kaçak Akım Roleleri hakkında doğrular yanlışlar;

Blog'larda, Kaçak Akım Koruma Rölelerinin düzgün çalışabilmesi için ilgili bölümlerde veya cihazlarda çok iyi topraklama yapılmış olmasından söz ediliyor, aksi halde çalışmayacağından bahsediliyor. Acaba bunlar doğru bilgiler midir?




Konutlardaki Elektrik Sayaçları ve Tasarruf Cihazları

Piyasada satılan ve enerji tasarrufuna katkıda bulunarak, elektrik faturası tutarını azaltacağı iddia edilen ürünler hakikaten faydalı mıdır?






Cep Telefonları Hangi Tip Radyasyon Yayarlar

“Cep telefonlarının radyasyon yayması” ve bunun kanser yapabilme etkileri hakkında basında sıklıkla çıkan haber ve yorumlar, bu kelimenin “nükleer radyasyon”la ilişkisi olduğu gibi bir anlaşılmaya yol açıyor.




Leonardo Da Vinci Abartılıyor mu
?

Batı bize kendi değerlerini doğal olarak dayatıyor. Birçok değerini bizler onlardan bile daha fazla sahipleniyoruz ama bazı dayatmaların haksız olduğunu da bilmekte fayda var.





Atom'u İnsanoğlu Parçalayabildi mi?

Madde'nin bütün özelliklerini göstermeye devam eden PARÇALANAMAZ en küçük yapı taşına ATOM diyorduk. Sonra insanoğlu Atom'u parçaladı dediler, inandık. Acaba bu gerçekten yapılabildi mi?



Tanrı Parçacığı ifadesi neden Bilim'in konusu olmuştur?

Bilim Dünyası birçok konuda hâlâ cevaplar aramaya devam ediyor ama henüz bir çoğunda kesin sonuca varabilmiş değildir. "Tanrı Parçacığı" ifadesi bu cevapsız konulardan birisinde tam yerinde oturmuş görünüyor, çünkü bütün Dünya'da kullanımı çok yaygınlaşmış görünüyor.




Nükleer Santraller

Nükleer Santraller diğerleriyle kıyaslandıklarında çevreyle etkileşimleri açısından daha mı kötüdürler yoksa yalnızca nükleer kaza riski nedeniyle mi kötü anılırlar?





GÖKTÜRK-2 yer gözlem uydusu %100 yerli olarak üretildi mi
?

GÖKTURK-2 Yer Gözlem Uydumuz ne kadar yerli ne kadar değil tartışmaları yapıyor. Şimdilerde bilimsel gündem bu. Bu tür projelerde yerlilik neyi ifade eder ve ne önem arz eder?




Elektronlar, neden gezegenler gibi belirli bir çizgi yörüngede dön(e)mezler?

Elektronlar bulundukları enerji seviyelerinde tıpkı gezegenlerin güneşin etrafında döndükleri gibi tek bir çizgi hat üzerinde mi dönerler?

 



Atom Fiziği + Felsefe = Kuantum Teorisi ???

Atom Fiziğinde çözemediklerimizi Kuantum Fiziğindeki denklemlerde "Belirsizlik" diye tanımlayıp işin içerisine çifte yarık deneyindeki "akıllı ve sezgili !!!" elektronları da katarak Bilim dünyası Felsefe Dünyasını konunun bir parçası haline mi getiriyor?




Paralel Evrenler Masalı


Paralel Evrenler, günlük yaşamda yapılamayan herşeyin gerçekleşmiş olabileceği ve her karar aşamasında oluşan masalımsı diğer dünya...
İşte popüler bilim adamlarının Kuantum Teorisi ve Sicim Teorisi'ni birbirine katıp karıştırıp öne sürdükleri karşı konulamaz büyülü evren masalı...




Çift Yarık Deneyi neyi anlatıyor?

Kuantum teorisi, klasik fizik teorolerinin sıkıcı formüllerinden hoşlanmayanlara öngörülemez gizem dolu yeni dünyalar sunuyor. Fizik derslerinden hoşlanmayanların bile ilgisini çeken bu teoriyi klasik fizikçi gözüyle inceleyelim. Kuantum Teorisi ne anlatıyor?




X = Y ile başlayan ve 2 = 1 sonucuna varılan matematik işlemleri doğru mudur?

Okullarda matematiğin yanılabileceği ya da yanıltabileceği iddiasıyla arkadaşlar arasında X = Y ifadesi ile başlayan matematik işlemlerinin sonucunda nasıl 2 = 1 veya 5 = 4 vs.gibi sonuçlara ulaşılıyor, bakıyoruz.








Uzayda sıcaklık kaç derecedir?


Uzaya gönderilen araçlar uzay boşluğunda milyonlarca kilometre yol alarak bize gezegenler, uydular ve galaksilerle ilgili veriler gönderiyorlar. Peki bu araçlar uzayda hangi sıcaklık koşullarında bulunuyorlar?





Kader ya da Alın Yazısı Nedir?

Kaderin ne olup olmadığı ve kadercilik hakkında tartışmalar hep süre gelmiştir. Kilit soru şudur;

""Eğer Kaderim önceden yazılmışsa ve değiştirmem mümkün değilse neden mücadele ediyorum ki, zaten her şey olacağına varmayacak mı?"

Eminim herkesin aklından Kaderle ilgili benzeri sorular ve düşünceler geçmiştir.


 


BİLİM TANRI'yı mı keşfediyor?

Bilim, atomun içerisine girip atom altı parçacıkları daha ileri teknolojilerle inceledikçe açıklanamayan çok daha zor sorularla karşılaşmaya başladı.





 Ayrıntılar BLOG Sayfasında



 



Çin Ay'a indi...
 Çin mitolojisindeki Ay Tanrıçası “Chang’e” ismini taşıyan uzay aracı, halk oylaması sonucu Ay Tanrıçasının evcil beyaz Yeşim Tavşanının adı olan“Yûtu”nun ismi verilmiş 140 kiloluk gezici Ay keşif aracını beraberinde götürdü.
Tıpkı sihirli ilacı içtikten sonra evcil beyaz yeşim tavşanı Yûtu’yu yanına alarak Ay’a yerleşen Ay Tanrıçası Chang’e gibi.


 
 

Curiosity Mars'a indi ve ilk fotoğraflarını göndermeye başladı. 06.08.2012



 



İkinci yerli yapım uydumuz GÖKTÜRK-2, 18 Aralık 2012 tarihinde TSİ 18:13'de Çin'deki Jiuguan Üssünden yörüngeye fırlatıldı ve ilk sinyal Norveç Tromso Yer İstasyonundan saat 19:39'da alındı.

 





"Natural Climate Change" Dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre rüzgar enerjisi ile bütün dünyanın enerji ihtiyacı karşılanabilir.






Curiosity (Merak) adlı robot araç Mars'a 6 Ağustos'ta başarıyla inmiş ve araştırmalarına yeni başlamışken, NASA, 2016 yılında "InSight" adlı yeni bir aracı Mars'a göndereceğini duyurdu.





         
Ayrıntılar "Haberler ve Duyurularsekmesinde.

 





 
Ana SayfaEKONOMİSeyahat ve YaşamSanat-Kültür-TarihSPORİşletmede Verimlilikİşletmelerde İSGTEKNİK BİLGİ ve ÇÖZÜMLERHaberler & DuyurularBLOGResim ve KarikatürlerKayıtİletişim